Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

                                                                    Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00!

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00!

Το Blog μας

11/05/2021
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ


Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν να χρησιμοποιούν κουταλοπίρουνα!

02/10/2021
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ

6-12 μηνών

Δραστηριότητες την ώρα του φαγητού.
Δραστηριότητες την ώρα του παιχνιδιού.
Αφήστε το μωρό σας να λερωθεί με το φαγητό και προσφέρετε του φαγητό που μπορεί να φέρει στο στόμα του. Το να πιάνει το φαγητό είναι το πιο σημαντικό.

Γεμίστε κουτάλια και στρογγυλεμένα πιρούνια με φαγητό και δώστε τα στο μωρό σας. Κάντε πως τα χρησιμοποιείτε και εσείς. Μιμηθείτε αλλά μην πιέζετε.

Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του τσιμπήματος με τα δάχτυλα (και μέσω αυτής την περιστροφή του καρπού) βάζοντας μικρά κομμάτια φαγητού σε μια παγοθήκη (8-12 μηνών).
Παίξτε πλάθω κουλουράκια, "τόοοοοσο μεγάλο" και κούκου-τζά για να βοηθήσετε το μωρό σας να μάθει να χρησιμοποιεί τα χέρια και τις παλάμες του ταυτόχρονα.

Προσφέρετε δοχεία και σχήματα όπου τα οποία το μωρό μπορεί να πάρει “παιχνίδια/ασφαλή αντικείμενα” για να βοηθήσει το μωρό σας να μάθει να πιάνει και να απελευθερώνει αντικείμενα.

Φυσήξτε φούσκες για το μωρό σας και δείξτε ότι τα σκάτε χτυπώντας τα, με παλαμάκια και με το δείκτη σας. Αυτό τα βοηθά να αναπτύξουν συγχρονισμό και συντονισμό.


12-18 μηνών

Δραστηριότητες την ώρα του φαγητού.Δραστηριότητες την ώρα του παιχνιδιού.
Μιμηθείτε χρησιμοποιώντας 
κουταλοπίρουνα και προσφέρετέ τακτικά. Το παιδί σας μπορεί
να είναι 100% ανεξάρτητο με τα σκεύη - ή και όχι. Είναι εντάξει αν βγάζουν φαγητό
από ένα σκεύος για να φάνε με το χέρι τους
 ή να τα κάνουν χάλια ενώ εξασκούνται με σκεύη.

Συνεχίστε να προσφέρετε γεμάτα
κουταλοπίρουνα. Ζητήστε πίσω τα άδεια
καθώς τους δίνετε ένα γεμάτο.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γεμίζει μικρά κομμάτια φαγητού στα κουταλοπίρουνα.
 Αυτό βελτιώνει το τσίμπημα με τα δάχτυλα αλλά κατανοεί και την χρησιμότητα των κουταλοπίρουνων.
Προσφέρετε δοχεία
και σχήματα ταξινόμησης
 από τα
οποία το μωρό σας μπορεί
να βγάλει παιχνίδια μέσα και
έξω - αυτό εξασκεί ένα πιο εκλεπτυσμένο πιάσιμο και απελευθέρωση από ό,τι είχε στη βρεφική ηλικία.

Καθίστε στο πάτωμα και κυλήστε
μια μπάλα μπρος -πίσω. Αυτό
δημιουργεί δύναμη και συντονισμό χεριών, αγκώνων και ώμων.

Κάνετε τρύπες χρησιμοποιώντας
το δείκτη σας ενώ παίζετε με πλαστελίνη.
 Οι δεξιότητες τρυπήματος
προάγουν την ικανότητα
συντονισμού και πιο εκλεπτυσμένες
δεξιότητες με τα κουταλοπίρουνα.

18+ μηνών

Δραστηριότητες την ώρα του φαγητού. Δραστηριότητες την ώρα του παιχνιδιού.
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ρίξει μια σάλτσα από ένα μικρό φλιτζάνι στο πιάτο του. Αυτό προάγει την περιστροφή του αντιβραχίου.

Αφήστε το παιδί σας να σερβίρει φαγητό χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι. Αυτό τους βοηθά να εξασκούνται με διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και βάρος σκευών και τους εμπλέκει στο γεύμα.  

Αφήστε το παιδί σας να περάσει και να σερβίρει με ασφάλειαμικρά πιάτα και μπολ στο τραπέζι. Αυτό προάγει τη συνολική δύναμη του χεριού και του αντιβραχίου.
Χρωματίστε! Προσφέρετε κηρομπογιές και μαρκαδόρους (αν είστε γενναίοι!) στο παιδί σας τακτικά για να ενισχύσετε το πιάσιμο και τον συντονισμό.

Βάλτε μεγάλες (όχι μικρές) χάντρες σε χοντρό νήμα ή κορδόνια. Αυτό είναι ιδανικό για την ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

Εξασκηθείτε στοιβάζοντας και αποσυναρμολογώντας τουβλάκια. Τα παιδιά δύο ετών αναμένεται να μπορούν να στοιβάζουν μόλις δύο τουβλάκια. Αυτό βοηθά στον συντονισμό και το συγχρονισμό.

Στοματική φροντίδα παιδιού!

31/05/2021
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ

Στοματική φροντίδα παιδιού: Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο!

Μετά από τόσες εβδομάδες που βλέπατε το μωρό σας να γεμίζει σάλια, μπορείτε επιτέλους να εντοπίσετε τα πρώτα μικρά δοντάκια που ξεπροβάλουν από τα ούλα. Στα επόμενα δύο χρόνια, αυτό που τώρα μοιάζει με αστείο χαμόγελο θα αντικατασταθεί σταδιακά από 20 δοντάκια


Πότε πρέπει να ξεκινήσει το βούρτσισμα των δοντιών;

Πολλοί γονείς πιθανό να πιστεύουν ότι η περιποίηση των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σημαντική, αφού αργά ή γρήγορα αυτά τα δόντια θα πέσουν και θα έρθουν τα μόνιμα. ΛΑΘΟΣ. Η περιποίηση των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για τους πιο κάτω λόγους:
• Είναι με αυτά τα δόντια, που το παιδί σας θα μασά την τροφή του στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
• Είναι αυτά που θα ανοίξουν το σωστό δρόμο στα μόνιμα δόντια και είναι σημαντική η συμβολή τους στο σωστό φύτρωμα των μόνιμων δοντιών.
• Βοηθούν στο σχηματισμό του προσώπου του παιδιού σας και τέλος.......
• Δίνουν το λαμπερό, αστραφτερό χαμόγελο του νικητή!!!


Τα νεογιλά δόντια συνήθως εμφανίζονται στην ηλικία των 6 μηνών. Ωστόσο, η φροντίδα της στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινά πολύ νωρίτερα! Τα νεογιλά δόντια μπορεί να μην φαίνονται σημαντικά, καθώς αντικαθίστανται όταν το παιδί φτάσει περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη, καθώς τα νεογιλά δόντια, λειτουργούν «κρατώντας τις θέσεις» για τα μόνιμα δόντια. Η φροντίδα των ούλων του παιδιού σας προλαμβάνει την ανάπτυξη ουλίτιδας, της συχνής φλεγμονής των παιδικών ούλων, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόσταση μεταξύ των δοντιών. Επίσης, ένα υγιές σύνολο νεογιλών δοντιών είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του λόγου. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να αρχίσετε έγκαιρα το βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού σας.


Κατά την βρεφική ηλικία χρησιμοποιούμαι μια μαλακή οδοντόβουρτσα δαχτύλου ειδική για βρέφη για τον καθαρισμό των δοντιών που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Το σωστό βούρτσιμα συνίσταται στον καθαρισμό των δοντιών αλλά και των ούλων κοντά στα δόντια και γύρω γύρω από αυτά με προσοχή ώστε να μη ξεχνάμε να τα βουρτσίζουμε όλα τα δοντάκια κάθε φορά.
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μετά τον πρώτο χρόνο έχει μεγάλη σημασία για τον έλεγχο των δοντιών του παιδιού και την έναρξη εφαρμογής ενός προγράμματος φροντίδας της στοματικής υγείας του παιδιού.

Tip: Κατά την περίοδο της οδοντοφυΐας και της έντονης ενόχλησης στα ούλα μπορείτε να βάζετε την οδοντόβουρτσα στην κατάψυξη και να κάνετε μασάζ στα ούλα τους.

Γιατί Σιλικόνη;

11/05/2021
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ

Γιατί η σιλικόνη είναι ασφαλής επιλογή; Αν και δεν είναι "100% φυσικό" υλικό όπως το καουτσούκ, η σιλικόνη ποιότητας τροφίμων είναι ένα μη τοξικό πολυμερές που κατασκευάζεται κυρίως από πυρίτιο (άμμος). Λόγω της ευελιξίας της, του ελαφρού βάρους, του εύκολου καθαρισμού και των υγιεινών και υποαλλεργικών ιδιοτήτων (δεν έχει ανοιχτούς πόρους για να φιλοξενεί βακτήρια). Μπορεί να αντέξει τη θέρμανση και την κατάψυξη χωρίς έκπλυση ή εκκένωση αερίων και επικίνδυνων χημικών - σε αντίθεση με τα πλαστικά, τα οποία μολύνουν τα τρόφιμα σε αυτές τις συνθήκες.

Η σιλικόνη καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα. Μπορεί να βράσει με ασφάλεια για αποστείρωση και μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων. Ορισμένες ισχυρές μυρωδιές τροφές μπορούν να διαπεράσουν τη σιλικόνη, αν και αυτό μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με βρασμό στο νερό. Η σιλικόνη επίσης δεν παραμορφώνεται και δεν παθαίνει κάποια ζημιά υπό παρατεταμένη έκθεση σε τέτοιες συνθήκες.

Η σιλικόνη είναι ένα εύκαμπτο και μαλακό, αλλά ανθεκτικό σε κραδασμούς υλικό. Επιπλέον, το υλικό προσφέρει σταθερή πρόσφυση, μένει στο τραπέζι και στα μικρά χέρια. Ιδανικό για όταν το μικρό σας αρχίζει να τρώει μόνος του. Το μαλακό υλικό είναι επίσης απαλό στα ούλα, ιδανικό για όταν το μωρό σας οδοντοφυΐει.

Η σιλικόνη ποιότητας τροφίμων, από την οποία κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου τα προϊόντα μας, είναι μια πιο ευέλικτη, βιώσιμη και ασφαλέστερη εναλλακτική επιλογή από το πλαστικό, επομένως είναι ασφαλής για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Η σιλικόνη είναι ανθεκτική και πιο φιλική προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τους ωκεανούς από το πλαστικό. Διαρκεί περισσότερο και αντέχει καλύτερα ενάντια στη θερμότητα και το κρύο από τα πλαστικά. ... Όταν καίγεται, η σιλικόνη επανέρχεται στα αβλαβή συστατικά της: άμορφη σίλικα (άμμος), διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς (σε αντίθεση με το πλαστικό που απελευθερώνει τοξίνες όταν καίγεται).