Προσοχή! Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για την καλύτερη περιήγηση σας! OK

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00!
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 24210 67642
και 6983380112.

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00! Τηλεφωνικές παραγγελίες στα 2421067642 και 6983380112

12/05/2023
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ
Οφέλη από το babywearing mamapanda.gr

Ξεκινάμε μια όμορφη συνεργασία με την LennyLamb που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς ένας πιστοποιημένος κατασκευαστής για μάρσιπους αγκαλιάς γίνετε μέρος και έρχεται να συμπληρώσει τα προϊόντα της mamapanda.gr και να μας μάθει τα οφέλη του babywearing.

ΛεννυΛαμβ

Τα παιδιά μπορούν να μεταφερθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε τον παλαιότερο φορέα στον κόσμο – τα χέρια σας, αλλά κάθε γονέας γνωρίζει ότι δεν μπορείτε να λειτουργήσετε έτσι μακροπρόθεσμα.


Μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη θεωρούνταν ότι ο χώρος που καταλαμβάνει το μωρό μπορεί να περιοριστεί σε αυτές τις τρεις διαστάσεις: κούνια, καρότσι και πάτωμα. Τα χέρια ήταν και εξακολουθούν να είναι συνήθως απρόσιτα ή έχουν πολύ περιορισμένη ευλογία (επειδή ακόμα κι αν κάποιος αγαπά να κουβαλάει μωρά, δεν μπορεί να το κάνει συνέχεια, ακόμα και για μία ώρα).
Και τα παιδιά λατρεύουν να τα μεταφέρουν! Και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Μπορείτε να κάνετε αυτό το ερώτημα: είναι συνέπεια της εγωιστικής στάσης απέναντι στον κόσμο ή απλώς το χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά;

Μάρσιποι αγκαλιάς

Ας αναλύσουμε μερικά γεγονότα:
- τα αντανακλαστικά του νεογέννητου, αποδεικνύουν ότι είναι φτιαγμένα για να τα φέρουν κοντά στο σώμα του γονέα ή του φροντιστή τους. 
- Η φυσιολογικά στρογγυλεμένη πλάτη του νεογέννητου κάνει τους φυσιοθεραπευτές να πιστεύουν ότι το να ξαπλώνεις το μωρό ανάσκελα τακτικά δεν είναι καλή ιδέα.
- Κανένα άλλο θηλαστικό δεν αναπτύσσεται τόσο αργά, τα μωρά χρειάζονται συνεχή προσοχή από τους γονείς τους τον πρώτο χρόνο και η έρευνα δείχνει ότι η εγγύτητα είναι εξίσου σημαντική.
- Τα μεταφερόμενα μωρά νιώθουν ότι αποτελούν μέρος της ζωής των ενηλίκων, μπορούν να δουν τα πάντα από τη δική τους οπτική γωνία και να μάθουν πρότυπα και μοντέλα συμπεριφοράς που χρειάζονται σε μια ενήλικη ζωή. Με λίγα λόγια, τα μεταφερόμενα μωρά αναπτύσσονται καλύτερα, μαθαίνουν γρηγορότερα και γίνονται ανεξάρτητα.
- το 1996 παρουσιάστηκαν τα ευρήματα μιας έρευνας (περιοδικό Pediatrics) και απέδειξε το γεγονός ότι τα μωρά που μεταφέρονται κλαίνε 43% λιγότερο την ημέρα και 51% λιγότερο τη νύχτα! - Αν τα μωρά δεν χάνουν χρόνο για να κλάψουν, έχουν περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, μάθηση και ανάπτυξη.
- Όλοι καταγόμαστε από κάποια φυλή νομάδων που έπρεπε να ταξιδέψουν με τους απογόνους τους πριν από 6000 χρόνια.

μάρσιπος με κλιπ

Συμπέρασμα: Το Babywearing δεν είναι μια νέα τάση ή η ιδιοτροπία των γονιών – είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή μας και είναι γνωστή εδώ και γενιές. Είναι επίσης ένας αταβισμός που πιθανώς επέτρεψε στα ανθρώπινα όντα να επιβιώσουν και να αποκτήσουν δύναμη. Είναι μια φυσική απάντηση στο νεογέννητο μωρό και στις ανάγκες των γονιών.

Στην Ευρώπη η παράδοση του babywearing μόλις αρχίζει να αναγεννάται, αλλά σε πολλούς πολιτισμούς είναι ευρέως γνωστή και μεταβιβάζεται από τη μια γενιά στην άλλη.
Ο κόσμος μιας σύγχρονης μαμάς δεν είναι τόσο εύκολος όσο ήταν κάποτε. Στις μέρες μας οι γονείς πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Η εποχή των οικογενειών πολλών γενεών έχει φύγει για πάντα και οι πρώτες μέρες της μητρότητας δεν είναι πάντα εύκολες. Ένας μάρσιπος και το babywearing μπορούν σίγουρα να λύσουν πολλά προβλήματα των νέων γονιών, ακόμα κι αν δεν είναι η θεραπεία για όλα τα κακά.
Μάθε οπωσδήποτε γιατί!!!

Οφέλη για το μωρό

Η γέννηση ενός μωρού είναι μια τεράστια εμπειρία για κάθε γονέα. Είναι ένα σημείο καμπής όπου η ζωή μας αλλάζει ριζικά. Ο κόσμος γύρω σου τρελαίνεται και εσύ προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Απλώς σκεφτείτε πώς νιώθει το μωρό σας τώρα – δεν είναι πια στην άνετη, ζεστή κοιλιά της μαμάς του που γουργουρίζει, δεν μπορεί να ακούσει τον καταπραϋντικό καρδιακό παλμό της και όλοι οι ήχοι είναι πλέον πολύ καθαροί. Δεν είναι περίεργο που μερικές φορές το μωρό σας νιώθει λύπη και φόβο, νιώθει μοναξιά και χρειάζεται την αγκαλιά σας; Τα μωρά συνήθως εκφράζουν τα συναισθήματά τους κλαίγοντας και ηρεμούν μόνο όταν είναι σφιχτά στην αγκαλιά σας, με γνώριμη μυρωδιά και με άκουσμα τον καρδιακό παλμό.
Στη δεκαετία του '90 που διεξήχθη η έρευνα επιβεβαίωσε αναμφίβολα ότι η μεταφορά μωρών μειώνει το κλάμα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Το μωρό σας δεν χρειάζεται να κλαίει!

Υφασμάτινος μάρσιπος

Βρεφικοί κολικοί

Ο κολικός του νεογέννητου είναι η πιο δύσκολη δοκιμασία που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νέοι γονείς. Τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει το μωρό που κλαίει για ώρες και ούτε οι γιατροί ούτε οι γονείς μπορούν να δώσουν μια σαφή εξήγηση για το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν έχουμε να κάνουμε πραγματικά με κολικούς, γαστρεντερικές κράμπες ή ίσως είναι μια αντίδραση σε νέες, άγνωστες εμπειρίες. Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι οι κολικοί προκαλούνται από υπερβολική διέγερση και άγχος που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα μικρό μωρό. τον πρώτο μήνα της πολύτιμης ζωής του.

Τα μωρά που φοριούνται με μάρσιπο σπάνια βιώνουν έναν τόσο επώδυνο κολικό. Μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι ευκολότερο να φροντίζεις το μωρό που σφίγγει στο ύφασμα και να το προστατεύεις από την υπερβολική διέγερση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της βόλτας με το babywearing στη θέση “tummy to tummy” (μπροστά), στην κοιλιά του μωρού γίνεται απαλό μασάζ από την δικιά μας κίνηση και ταυτόχρονα ζεσταίνεται. Είναι πολύ δύσκολο να αναπαραχθεί αυτό το φυσικό μασάζ υπό άλλες συνθήκες και τα πλεονεκτήματά του επαινούνται από πολλούς γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και γονείς με εμπειρία στους μάρσιπους.

Δυσπλασία ισχίου

Είναι ένα πρόβλημα που μερικοί γονείς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού τους.


Συνιστάται να είστε προσεκτικοί μέχρι το μωρό να κάνει την πρώτη του σάρωση ισχίου. Για την προστασία των εύθραυστων αρθρώσεων του ισχίου του μωρού, οι ειδικοί συνιστούν να φοράτε το μωρό σε θέση «βατράχου». Το να φοράτε ένα μωρό με μάρσιπο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της δυσπλασίας του ισχίου και όταν διαγνωστεί βοηθά στην καταπολέμησή της. Οφείλεται στη θέση του μωρού που έχει μέσα σε ένα μάρσιπο: ελαφρώς στρογγυλεμένη πλάτη, πόδια ανοιχτά (άπλωμα θέσης οκλαδόν), κοιλιά κοντά στο σώμα του φροντιστή.

Μάρσιπος wrap

Οφέλη για τους γονείς

  • Ανεξαρτησία

Όχι μόνο είστε hands-free, αλλά έχετε επίσης τεράστια ελευθερία.
Φανταστείτε τον εαυτό σας στην ακόλουθη κατάσταση - να σπρώχνετε ένα τεράστιο καρότσι: ανελκυστήρα, σκάλες, στενά περάσματα, ανώμαλα κράσπεδα, αμμώδης παραλία, βραχώδη ορεινά μονοπάτια, μονοπάτια σε χωράφια και δασικές εκτάσεις στις διακοπές των ονείρων σας. Όσο κάνετε babywear, μπορείτε να φτάσετε στις κορυφές, και δεν έχει σημασία ότι στην αρχή θα είναι μόνο ο μικρότερος λόφος. Μόλις το δοκιμάσετε θα νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Μπορείτε να καθαρίσετε, να μαγειρέψετε, να απλώσετε το πλυντήριό σας, να κάνετε ψώνια, να διαβάσετε, να εργαστείτε στον υπολογιστή, να παίξετε με το μεγαλύτερο παιδί, να πάτε τον σκύλο βόλτα – όλα αυτά ενώ κάνετε babywear. Ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε το να είστε κοντά στο μωρό σας και να χτίσετε αυτόν τον ιδιαίτερο δεσμό.

  • Υγεία

Σας αρέσει να έχετε το μωρό σας αγκαλιά αλλά η πλάτη σας αρνείται να υπακούσει;
Ο μάρσιπος είναι η τέλεια επιλογή!!!


Ο μάρσιπος είναι ένας πολύ άνετος τρόπος να φορέσετε το μωρό σας. Το βάρος του μικρού σας κατανέμεται ομοιόμορφα στους ώμους, την πλάτη και την κοιλιά σας.
Τώρα μπορείτε να φορέσετε το μωρό σας σχεδόν χωρίς περιορισμούς και χωρίς προσπάθεια!

  • Αυτοπεποίθηση

Ένας μάρσιπος σας επιτρέπει να έχετε το μωρό σας κυριολεκτικά πάνω σας. Μπορείτε πάντα να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του μικρού σας, τις οποίες μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε και να κατανοήσετε.

Το μωρό σας ξέρει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και αυτό το κάνει πολύ πιο ήρεμο. Στη συνέχεια, σας κάνει πιο άνετους και σίγουρους για τον νέο σας ρόλο. Ξέρεις ότι το κάνεις σωστά!

  • Ξεχωρίζεις

Ένας μάρσιπος όχι μόνο θα σας βοηθήσει στη μητρότητα, αλλά θα μπορούσε επίσης να γίνει το αγαπημένο σας ρούχο. Ενδιαφέροντα μοτίβα και χρώματα θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε κάτι κατάλληλο για κάθε περίσταση.


Μάρσιποι διάφορες

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κρητική