Προσοχή! Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για την καλύτερη περιήγηση σας! OK

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00!
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 24210 67642
και 6983380112.

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00! Τηλεφωνικές παραγγελίες στα 2421067642 και 6983380112

31/05/2021
από ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ
Στοματική φροντίδα παιδιού! mamapanda.gr

Στοματική φροντίδα παιδιού: Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο!

Μετά από τόσες εβδομάδες που βλέπατε το μωρό σας να γεμίζει σάλια, μπορείτε επιτέλους να εντοπίσετε τα πρώτα μικρά δοντάκια που ξεπροβάλουν από τα ούλα. Στα επόμενα δύο χρόνια, αυτό που τώρα μοιάζει με αστείο χαμόγελο θα αντικατασταθεί σταδιακά από 20 δοντάκια


Πότε πρέπει να ξεκινήσει το βούρτσισμα των δοντιών;

Πολλοί γονείς πιθανό να πιστεύουν ότι η περιποίηση των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σημαντική, αφού αργά ή γρήγορα αυτά τα δόντια θα πέσουν και θα έρθουν τα μόνιμα. ΛΑΘΟΣ. Η περιποίηση των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για τους πιο κάτω λόγους:
• Είναι με αυτά τα δόντια, που το παιδί σας θα μασά την τροφή του στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
• Είναι αυτά που θα ανοίξουν το σωστό δρόμο στα μόνιμα δόντια και είναι σημαντική η συμβολή τους στο σωστό φύτρωμα των μόνιμων δοντιών.
• Βοηθούν στο σχηματισμό του προσώπου του παιδιού σας και τέλος.......
• Δίνουν το λαμπερό, αστραφτερό χαμόγελο του νικητή!!!

Δάχτυλό-οδοντόβουρτσες σιλικόνης

Τα νεογιλά δόντια συνήθως εμφανίζονται στην ηλικία των 6 μηνών. Ωστόσο, η φροντίδα της στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινά πολύ νωρίτερα! Τα νεογιλά δόντια μπορεί να μην φαίνονται σημαντικά, καθώς αντικαθίστανται όταν το παιδί φτάσει περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη, καθώς τα νεογιλά δόντια, λειτουργούν «κρατώντας τις θέσεις» για τα μόνιμα δόντια. Η φροντίδα των ούλων του παιδιού σας προλαμβάνει την ανάπτυξη ουλίτιδας, της συχνής φλεγμονής των παιδικών ούλων, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόσταση μεταξύ των δοντιών. Επίσης, ένα υγιές σύνολο νεογιλών δοντιών είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του λόγου. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να αρχίσετε έγκαιρα το βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού σας.

Βρεφική οδοντόβουρτσα


Κατά την βρεφική ηλικία χρησιμοποιούμαι μια μαλακή οδοντόβουρτσα δαχτύλου ειδική για βρέφη για τον καθαρισμό των δοντιών που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Το σωστό βούρτσισμα συνίσταται στον καθαρισμό των δοντιών αλλά και των ούλων κοντά στα δόντια και γύρω γύρω από αυτά με προσοχή ώστε να μη ξεχνάμε να τα βουρτσίζουμε όλα τα δοντάκια κάθε φορά.
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μετά τον πρώτο χρόνο έχει μεγάλη σημασία για τον έλεγχο των δοντιών του παιδιού και την έναρξη εφαρμογής ενός προγράμματος φροντίδας της στοματικής υγείας του παιδιού.

Tip: Κατά την περίοδο της οδοντοφυΐας και της έντονης ενόχλησης στα ούλα μπορείτε να βάζετε την οδοντόβουρτσα στην κατάψυξη και να κάνετε μασάζ στα ούλα τους.