Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €50.00!

Το κατάστημα μας λόγου κάποιον απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων θα παραμείνει κλειστό για λίγες ακόμα ημέρες. Ζητάμε συγνώμη για την όποια καθυστέρηση στην αποστολή των παραγγελιών και ζητάμε την κατανόηση σας. Οι αποστολές των παραγγελιών θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν. Προς το παρόν εξερευνήστε τα όλα τα παλιά και ΝΕΑ προϊόντα μας!!!

Πότε πρέπει να ξεκινήσει το βούρτσισμα των δοντιών;

31/05/2021
by ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ

Στοματική φροντίδα παιδιού: Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο!

Μετά από τόσες εβδομάδες που βλέπατε το μωρό σας να γεμίζει σάλια, μπορείτε επιτέλους να εντοπίσετε τα πρώτα μικρά δοντάκια που ξεπροβάλουν από τα ούλα. Στα επόμενα δύο χρόνια, αυτό που τώρα μοιάζει με αστείο χαμόγελο θα αντικατασταθεί σταδιακά από 20 δοντάκια


Πολλοί γονείς πιθανό να πιστεύουν ότι η περιποίηση των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σημαντική, αφού αργά ή γρήγορα αυτά τα δόντια θα πέσουν και θα έρθουν τα μόνιμα. ΛΑΘΟΣ. Η περιποίηση των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για τους πιο κάτω λόγους:
• Είναι με αυτά τα δόντια, που το παιδί σας θα μασά την τροφή του στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
• Είναι αυτά που θα ανοίξουν το σωστό δρόμο στα μόνιμα δόντια και είναι σημαντική η συμβολή τους στο σωστό φύτρωμα των μόνιμων δοντιών.
• Βοηθούν στο σχηματισμό του προσώπου του παιδιού σας και τέλος.......
• Δίνουν το λαμπερό, αστραφτερό χαμόγελο του νικητή!!!


Τα νεογιλά δόντια συνήθως εμφανίζονται στην ηλικία των 6 μηνών. Ωστόσο, η φροντίδα της στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινά πολύ νωρίτερα! Τα νεογιλά δόντια μπορεί να μην φαίνονται σημαντικά, καθώς αντικαθίστανται όταν το παιδί φτάσει περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη, καθώς τα νεογιλά δόντια, λειτουργούν «κρατώντας τις θέσεις» για τα μόνιμα δόντια. Η φροντίδα των ούλων του παιδιού σας προλαμβάνει την ανάπτυξη ουλίτιδας, της συχνής φλεγμονής των παιδικών ούλων, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόσταση μεταξύ των δοντιών. Επίσης, ένα υγιές σύνολο νεογιλών δοντιών είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του λόγου. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να αρχίσετε έγκαιρα το βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού σας.


Όσο το παιδί μεγαλώνει μπορεί σιγά σιγά να χρησιμοποιηθεί μια μαλακή οδοντόβουρτσα ειδική για βρέφη για τον καθαρισμό των δοντιών που πρέπει να γίνεται μετά από κάθε κύριο γεύμα. Mέχρι δύο φορές την ημέρα είναι εντάξει σε αυτήν την ηλικία.
Το σωστό βούρτσιμα συνίσταται στον καθαρισμό των δοντιών αλλά και των ούλων κοντά στα δόντια και γύρω γύρω από αυτά με προσοχή ώστε να μη ξεχνάμε να τα βουρτσίζουμε όλα τα δοντάκια κάθε φορά.
Δεν χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα ούτε και παιδική για την αποφυγή του κινδύνου κατάποσης της από το παιδί μέχρι και την ηλικία που το μωρό θα μπορεί με ευκολία να την φτύνει, δηλαδή περίπου 2,5 μέχρι και 3 ετών.
Μετά από τη συμπλήρωση και του τρίτου έτους της ηλικίας πρέπει να αρχίσει η εκμάθηση του παιδιού να χρησιμοποιεί και να βουρτσίζει τα δόντια του από μόνο του. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο σ’αυτήν την ηλικία έχει μεγάλη σημασία για τον έλεγχο των δοντιών του παιδιού που έχουν συμπληρωθεί στο στόμα και την έναρξη εφαρμογής ενός προγράμματος φροντίδας της στοματικής υγείας του παιδιού.

Γιατί Σιλικόνη;

11/05/2021
by ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑ

Γιατί η σιλικόνη είναι ασφαλής επιλογή; Αν και δεν είναι "100% φυσικό" υλικό όπως το καουτσούκ, η σιλικόνη ποιότητας τροφίμων είναι ένα μη τοξικό πολυμερές που κατασκευάζεται κυρίως από πυρίτιο (άμμος). Λόγω της ευελιξίας της, του ελαφρού βάρους, του εύκολου καθαρισμού και των υγιεινών και υποαλλεργικών ιδιοτήτων (δεν έχει ανοιχτούς πόρους για να φιλοξενεί βακτήρια). Μπορεί να αντέξει τη θέρμανση και την κατάψυξη χωρίς έκπλυση ή εκκένωση αερίων και επικίνδυνων χημικών - σε αντίθεση με τα πλαστικά, τα οποία μολύνουν τα τρόφιμα σε αυτές τις συνθίκες.

Η σιλικόνη καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα. Μπορεί να βράσει με ασφάλεια για αποστείρωση και μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων. Ορισμένες ισχυρές μυρωδιές τροφές μπορούν να διαπεράσουν τη σιλικόνη, αν και αυτό μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με βρασμό στο νερό. Η σιλικόνη επίσης δεν παραμορφώνεται και δεν παθαίνει κάποια ζημιά υπό παρατεταμένη έκθεση σε τέτοιες συνθίκες.

Η σιλικόνη είναι ένα εύκαμπτο και μαλακό, αλλά ανθεκτικό σε κραδασμούς υλικό. Επιπλέον, το υλικό προσφέρει σταθερή πρόσφυση, μένει στο τραπέζι και στα μικρά χέρια. Ιδανικό για όταν το μικρό σας αρχίζει να τρώει μόνος του. Το μαλακό υλικό είναι επίσης απαλό στα ούλα, ιδανικό για όταν το μωρό σας οδοντοφυΐει.

Η σιλικόνη ποιότητας τροφίμων, από την οποία κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου τα προϊόντα μας, είναι μια πιο ευέλικτη, βιώσιμη και ασφαλέστερη εναλλακτική επιλογή από το πλαστικό, επομένως είναι ασφαλής για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Η σιλικόνη είναι ανθεκτική και πιο φιλική προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τους ωκεανούς από το πλαστικό. Διαρκεί περισσότερο και αντέχει καλύτερα ενάντια στη θερμότητα και το κρύο από τα πλαστικά. ... Όταν καίγεται, η σιλικόνη επανέρχεται στα αβλαβή συστατικά της: άμορφη σίλικα (άμμος), διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς (σε αντίθεση με το πλαστικό που απελευθερώνει τοξίνες όταν καίγεται).